MobilePCPlayStation 4ReviewsSwitchVideosXbox One

Night Book – Review

Όποιος είναι λάτρης των FMV παιχνιδιών γνωρίζει πολύ καλά το όνομα της Wales Interactive και των παραγωγών της. Η εταιρεία κυκλοφορεί συνεχώς νέες παραγωγές με κάθε νέα να ξεπερνάει την προηγούμενη. Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα διαφέρουν αφού το Night Book δεν είναι ένα τυπικό Full Motion βιντεοπαιχνίδι.

Το Night Book είναι ένα διαδραστικό θρίλερ το οποίο εκτυλίσσεται μέσα από έναν υπολογιστή. Με μία πρώτη ματιά θυμίζει ταινίες κυβερνοεγκλήματος όπως οι ταινίες Deep Web, Dark Web και Searching. Ωστόσο εδώ ο εχθρός δεν είναι κάποιος χάκερ πόσο μάλλον κάποιο ανθρώπινο ον. Το παιχνίδι αποστασιοποιείται, δανείζεται στοιχεία όμως δημιουργεί κάτι δικό του. Αν κάποιος απολαμβάνει το φορμάτ αυτό σίγουρα θα βρει ενδιαφέρον στο παιχνίδι όπως βρήκα και εγώ. Παρόλο που φοβήθηκα πως θα τρομάξω, το παιχνίδι δε τα κατάφερε και μπορώ να πω πως με απογοήτευσε λίγο, ωστόσο με κράτησε σε αγωνία και το ευχαριστήθηκα περισσότερο αφού οι μεταβλητές στην εξέλιξη της ιστορίας και του φινάλε ήταν αρκετά ικανοποιητικές.

Πρωταγωνίστρια του Night Book είναι η Loralyn η οποία και βρίσκεται στο σπίτι της κατά τη διάρκεια μιας όπως όλα δείχνουν συνηθισμένης νύχτας. Η πρωταγωνίστρια μας είναι έγκυος και μαζί της βρίσκεται ο διαταραγμένος πατέρας της κλειδωμένος στο δωμάτιο του ενώ ο σύντροφός της βρίσκεται μακριά για επαγγελματικούς λόγους. Η Loralyn είναι διερμηνείας και εργάζεται από το σπίτι χρησιμοποιώντας τη κάμερα του υπολογιστή της. Η δουλειά της πρωταγωνίστριας είναι και το βασικά εργαλείο του σεναρίου ώστε να εξελιχθεί η πλοκή.

Το παιχνίδι εξελίσσεται μέσα από την οθόνη του υπολογιστή της ο οποίος είναι συνδεδεμένο με ένα κλειστό σύστημα παρακολούθησης. Έτσι έχουμε εικόνα στα άλλα μέρη του σπιτιού αλλά και σε άλλους χαρακτήρες που βρίσκονται μακριά. Το παιχνίδι μας προϊδεάζει από την αρχή τι μας περιμένει χωρίς να προδίδει πολλά πράγματα από τη πλοκή. Η Loralyn βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα καταραμένο βιβλίο που τα πνεύματα του στοιχειώνουν το σπίτι της και κυριεύουν τον πατέρα της. Η Loralyn καλείται να πάρει στα χέρια της το βιβλίο και να το καταστρέψει.

Το παιχνίδι εκτυλίσσεται με εμάς να παίρνουμε αποφάσεις για τη πρωταγωνίστρια όπως πως θα διαχειριστεί την δουλειά της αλλά φυσικά και πιο σημαντικές αποφάσεις που επηρεάζουν την ιστορία αισθητά. Για παράδειγμα η Loralyn θα πρέπει να πάρει αποφάσεις για τον πατέρα της, αποφάσεις που ίσως χαλάσουν τη σχέση της με το σύντροφο της αλλά και αποφάσεις που μπορούν να σώσουν ζωές ή να οδηγήσουν σε θάνατο. Κάθε επιλογή μετράει και κάθε μία οδηγεί σε διαφορετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα το Night Book προσφέρει 15 διαφορετικά φινάλε και 200 διαλόγους.

Η αίσθηση του τρόμου στο νέο παιχνίδι της Wales Interactive δεν υπάρχει όσο θα έπρεπε ή τουλάχιστον όσο μας υπόσχεται, ωστόσο κρατάει τον παίκτη σε αγωνία και χρησιμοποιεί ευφάνταστα τεχνάσματα με ένα καλογραμμένο σενάριο το οποίο αν και γίνεται σε  κάποια σημεία επαναλαμβανόμενο καταφέρνει να κάνει τον παίκτη να ενδιαφερθεί για όλα από τα 15 διαθέσιμα αποτελέσματα. Η ροή κυλάει κάπως αργά στην αρχή κάθε playthrough ωστόσο η ενέργεια ηλεκτρίζεται μέχρι τη κλιμάκωση και οι “παρτίδες” μπορούν να ανταμειφθούν με συναισθήματα ικανοποίησης ή απογοήτευσης.

Το Night Book είναι αποτέλεσμα του Κορωνοϊού, και όλοι οι ηθοποιοί συμμετείχαν στη παραγωγή από το δικό τους χώρο, απομακρυσμένα κάτω από την επιβολή lockdown. Οι ίδιοι ηθοποιοί ήταν υπεύθυνοι για το φωτισμό και το μακιγιάζ τους, τα γυρίσματα έγιναν σε Αγγλία και Γαλλία. Ακόμη και με αυτόν τον αντίξοο τρόπο κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και να παραδώσουν μία αγωνιώδη εμπειρία.

Το Night Book πλαισιώνεται από ένα λαμπρό cast με ονόματα όπως η Julie Dray (Avenue 5), Akie Kotabe (The Man in the High Castle), Mark Wingett και Colin Salmon (Resident Evil, Arrow). Η διανομή των ρόλων είναι εξαιρετική και όλοι οι ρόλοι είναι πιστικοί χωρίς να υπάρχουν υπερβολικές ερμηνείες παρά το είδος.

Συνοπτικά το Night Book απευθύνεται σε φίλους των ιστοριών τρόμου ωστόσο όλοι όσοι θέλουν να παίξουν κάτι διαφορετικό μπορούν να παίξουν το Night Book άφοβα. Με περίπου τέσσερις ώρες για την ολοκλήρωση για να δείτε και τα δεκαπέντε φινάλε αλλά και στη τιμή που προσφέρεται προτείνεται σε όλους όσους θέλουν να παίξουν κάτι γρήγορο και κάτι που θα τους κρατήσει σε αγωνία.

Το Night Book είναι ένα φιλόδοξο project και ένα ανάλαφρο ψυχολογικό θρίλερ. Οι αψεγάδιαστες ερμηνείες σώζουν την αργή ροή του σεναρίου. Η πλήρης ολοκλήρωση του θα σας ανταμείψει. Το Night Book καταφέρνει να ανεβάσει ψηλά τον πήχη για το είδος.

Τι μου άρεσε: Το cast και η διανομή των ρόλων
Τι δε μου άρεσε: Η αργή ροή μέχρι την κλιμάκωση

Το παιχνίδι μάς παραχωρήθηκε από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.


Είδος: FMV/Horror
Developer: Wales Interactive/Good Gate Media
Publisher: Wales Interactive
Πλατφόρμες: PS4, Xbox One, Switch, PC, Mobile
Tested on: PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 27 Ιουλίου 2021

Night Book

6.5

Βαθμός

6.5/10

Θετικά

  • Εξαιρετικές ερμηνίες
  • Προσεγμένη παραγωγή

Αρνητικά

  • Απουσιάζει το αίσθημα του τρώμου
  • Αργή ροή ως την αποκορύφωση
  • Κάπως μικρό σε διάρκεια

Αντώνης Κοντοδήμας

Gamer, γραφίστας, φωτογράφος. Ο Αντώνης είναι ο ιδρυτής και το βαρύ πυροβολικό της ειδησεογραφίας του bossfight.gr. Όταν δε βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο, συνήθως αγοράζει skins σε online παιχνίδια. Αγαπάει τις κονσόλες ενώ είναι ίσως ο μόνος που εκτιμά κακά παιχνίδια που υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπαιζε κανείς άλλος.
Back to top button