Reviews

Bloodshore – Review

Μια αγωνιώδης περιπέτεια με εκρηκτικές στιγμές και δράση

Fortnite, PUBG, Call of Duty: Warzone, αυτά είναι μερικά από τα δημοφιλέστερα Battle Royale παιχνίδια αυτή τη στιγμή. Σκοπός του παίκτη σε ένα παιχνίδι Battle Royale είναι να μείνει ο τελευταίος ζωντανός πάση θυσία. Υπάρχει κάτι στο είδος αυτό που γεμίζει τους παίκτες. Κάτι που σε κρατάει σε εγρήγορση, κάτι το εθιστικό. Αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος που υπάρχουν παιχνίδια που μετρούν εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες. Σήμερα υπάρχουν τα παραδοσιακά Battle royale shooters, platform με γρίφους ενώ έχουμε δει ακόμη και το Tetris να βαδίζει σε αυτά τα μονοπάτια. Κάθε ομάδα ανάπτυξης έχει βάλει το χέρι της εξελίσσοντας το είδος του Battle Royale σε αυτό το φαινόμενο που είναι σήμερα.

Σήμερα, μία ομάδα ανάπτυξης φέρνει κάτι νέο στο τραπέζι και έρχεται να ταράξει τα νερά βάζοντας και αυτή το λιθαράκι της στο Battle Royale genre. Αυτή η ομάδα είναι η Good Gate Media, η οποία μας έχει χαρίσει FMV τίτλους όπως το πρόσφατο Night Book και το The Complex. Η Good Gate Media σε συνεργασία με την Wayout Pictures και φυσικά έχοντας πάντα στο πλευρό της την Wales Interactive φέρνουν το πρώτο FMV Battle Royale, το Bloodshore. Το Bloodshore είναι ένα Full Motion Videogame Battle Royale με πραγματικούς ηθοποιούς και έρχεται με τον μοναδικό τρόπο που η Good Gate Media ξέρει.

Το Bloodshore τοποθετείται σε κάποια χρόνια μετά τη δική μας εποχή και φέρνει σε ένα απομονωμένο νησί ανθρώπους με επιρροή, όπως streamers, ηθοποιούς και άλλες διαδικτυακές περσόνες αλλά και θανατοποινίτες για να διαγωνιστούν σε ένα τηλεοπτικό reality θανάτου, το Kill/Stream. Το reality αυτό είναι το μόνο κοινό σημείο αναφοράς για τις δύο κοινωνικές τάξεις, τους πλούσιους και τους φτωχούς αφού το μέλλον που παρουσιάζει το Bloodshore είναι ζοφερό. Το reality αυτό έχει καθηλώσει τους πάντες φέρνοντας τους κοντά με τους τηλεθεατές να έχουν γηπεδικές αντιδράσεις στη πορεία του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά το Kill/Stream είναι κάτι πολύ περισσότερο από τους θανάτους ανθρώπων σε ζωντανή σύνδεση και περιτριγυρίζεται από σκοτεινά μυστικά.

Στο νησί του παιχνιδιού πέφτουν 50 άτομα τα οποία διεκδικούν 10 εκατομμύρια δολάρια και φυσικά την ευκαιρία να γίνουν πασίγνωστοι μέσα από το παιχνίδι, αρκεί φυσικά να εξαλειφθούν οι υπόλοιποι 49 και να μείνει ένας κυρίαρχος. Εμείς ελέγχουμε την πορεία και τις αποφάσεις του Nick, ενός δευτεροκλασσάτου ηθοποιού ο οποίος δεν πέφτει στο νησί απλά για να κερδίσει το χρηματικό έπαθλο αλλά για να ξεσκεπάσει μία θεωρία συνωμοσίας η οποία περιτριγυρίζεται γύρω από την The Corporation, την εταιρία παραγωγής που διοργανώνει τον απάνθρωπο κατά πολλούς διαγωνισμό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Nick θα μπαίνει συνεχώς σε διλήμματα, ποιον να εμπιστευτεί; Ποιον να σκοτώσει; Πως να χειριστεί τους συμπαίκτες και αντίπαλους του. Πως θα αντιμετωπίσει καταστάσεις οι οποίες θα μπορούν να συνεχίσουν ή να σταματήσουν τη πορεία του αλλά και με ποιους χαρακτήρες θα αναπτύξει σχέση. Κάθε απόφαση που παίρνουμε καταχωρείται και η πλοκή εκτυλίσσεται αναλόγως. Το παιχνίδι υιοθετεί και ένα tracker που λειτουργεί ως morality system. O tracker αυτός μας δείχνει τη διορατικότητα, τη δύναμη του Nick, το ηθικό των συμπαικτών μας αλλά και την άποψη του κοινού για τον πρωταγωνιστή. Ο tracker διαμορφώνεται από τις επιλογές που κάνουμε και κατά συνέπεια διαμορφώνεται και η συνέχεια του παιχνιδιού. Πρόκειται για μία πολύ ωραία ιδέα που όμως αδικείται σε αυτό το παιχνίδι αφού μετά από αρκετές παρτίδες τα αποτελέσματα των επιλογών μας έχουν ελάχιστες διαφορές.

Δε θα λέγαμε πως το βασικό σενάριο είναι κάτι το εντελώς πρωτότυπο ή έχει κάτι το αξιομνημόνευτο, ωστόσο το Bloodshore υιοθετεί κάποιες νέες ιδέες και τις υποστηρίζει και με το παραπάνω. Το σενάριο παραδίδει πολλές ανατροπές και προδοσίες που καθηλώνουν, ενώ τα διαφορετικά αποτελέσματα κάθε playthrough συναρπάζουν και επιβραβεύουν τον παίκτη. Οι διάλογοι μεταξύ των ηθοποιών από την άλλη είναι κάπως γλυκανάλατοι, τουλάχιστον οι δεύτεροι διάλογοι. Το παιχνίδι αποτελείται από 8 ώρες υλικού και 254 σκηνές οι οποίες μπορούν να προβούν σε απρόσμενα αποτελέσματα. Κάθε playthrough του παιχνιδιού μπορεί να κρατήσει πάνω από μία ώρα οπότε υπάρχει αρκετό περιεχόμενο για κάποιον που θέλει να εξερευνήσει τον τίτλο στο εκατό τοις εκατό του.

Η ιδέα ενός Battle Royale FMV αρχικά ακούγεται περίεργα. Μπορεί κάποιος να σκεφτεί, πως μπορεί κάτι τέτοιο να δουλέψει; Το Bloodshore μας απάντησε τα ερωτήματα αυτά και μας αντάμειψε και με το παραπάνω. Μπορεί στο Bloodshore να μην έχουμε τον πλήρη έλεγχο του πρωταγωνιστή όπως θα είχαμε σε ένα κοινό παιχνίδι δράσης, όμως μας δίνονται επιλογές. Επιλογές όπως το αν θέλουμε ο Nick να μπουκάρει σε ένα χώρο ή να περάσει απαρατήρητος, αν θέλουμε να ξεκινήσει να γαζώνει κόσμο ή να διαχειριστεί καταστάσεις με parlay και πιο ήρεμο τρόπο. Επίσης, δίνεται και η επιλογή για το αν θέλουμε να λουτάρουμε φρουρούς αλλά και άλλα διλήμματα που μπαίνουν σε spoilers. Ξανά, όλες αυτές οι επιλογές μπορούν να φέρουν διαφορετικές επιπτώσεις. Βλέπουμε όμως πως οι συντελεστές του παιχνιδιού προσπαθούν να καλύψουν κάθε είδους λεπτομέρεια και πως δε πρόκειται για ακόμη ένα FMV που απλά επιλέγουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει.

Το cast του Bloodshore είναι αρκετά πλούσιο και πλαισιώνεται ως επί το πλείστον από νέα και πρωτοεμφανιζόμενα ταλέντα χωρίς αυτό να σημαίνει πως υπάρχουν κακές ερμηνείες. Αντιθέτως, οι κύριοι χαρακτήρες του παιχνιδιού καταφέρουν να ανταπεξέλθουν ως ήρωες δράσης, κάνοντας το Bloodshore να μοιάζει με πραγματική ταινία σε αυτόν τον τομέα.

Οι ομάδες παραγωγής δίνουν την εντύπωση πως δε λιμπίστηκαν το budget και τα χρήματα που είχαν στη διάθεση τους πήγαν σε εντυπωσιακές εκρήξεις, κοστούμια, ρεαλιστικά props, μακιγιάζ και prosthetics. Όλα αυτά καθιστούν συμβάλουν στο να θεωρηθεί το Bloodshore ως ένα από τα καλύτερα FMV παιχνίδια.

Όσον αφορά το τεχνικό κομμάτι δεν έχουμε να μεταφέρουμε πολλά, το μόνο που βρήκαμε αρνητικό είναι πως τα κλιπ του παιχνιδιού έρχονται σε χαμηλή ανάλυση και υπάρχει αρκετό πιξέλιασμα σε πολλές σκηνές, αυτό συμβαίνει τουλάχιστον στην έκδοση για το PC.

To Bloodshore είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα FMV παιχνιδιού. Ανεβάζει ψηλά τον πήχη με την παρουσίαση και την εκτέλεση του για το μέλλον ενώ αφήνει τη δική του πινελιά στη Battle Royale κατηγορία. Αν σας αρέσουν οι αγωνιώδεις ταινίες περιπέτειας με εκρήξεις και πιστολίδι τότε καθίστε με τη παρέα σας απολαύστε και τις 8 ώρες και ξεψαχνίστε όλες τις σκηνές που προσφέρει το παιχνίδι.

Τι μου άρεσε: Οι σχέσεις που δημιουργούνται στο παιχνίδι
Τι δε μου άρεσε: Θα μπορούσε να υπάρχει επιλογή για να διαλέξεις χαρακτήρα

Το παιχνίδι παραχωρήθηκε στο Bossfight από την εκδότρια εταιρεία για τις ανάγκες του Review.


Είδος: FMV
Developer: Wales Interactive, Good Gate Media, Wayout Pictures
Publisher: Good Gate Media
Πλατφόρμες: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series, Xbox One, Switch, PC
Tested on: PC
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 3 Νοεμβρίου 2021

Bloodshore

7

Βαθμός

7.0/10

Θετικά

  • Σενάριο με αστείρευτη αγωνία και δράση
  • Ωραίες και πρωτότυπες ιδέες
  • Ικανοποιητική διάρκεια και replayability

Αρνητικά

  • Κάποιοι διάλογοι είναι γλυκανάλατοι
  • Χαμηλή ανάλυση στα κλιπ

Αντώνης Κοντοδήμας

Gamer, γραφίστας, φωτογράφος. Ο Αντώνης είναι ο ιδρυτής και το βαρύ πυροβολικό της ειδησεογραφίας του bossfight.gr. Όταν δε βρίσκεται πίσω από το πληκτρολόγιο, συνήθως αγοράζει skins σε online παιχνίδια. Αγαπάει τις κονσόλες ενώ είναι ίσως ο μόνος που εκτιμά κακά παιχνίδια που υπό κανονικές συνθήκες δε θα έπαιζε κανείς άλλος.
Δείτε επίσης
Close
Back to top button