Περιφερειακά/GadgetsNewsPCVideos

Η Nvidia ανακοίνωσε την νέα budget κάρτα γραφικών GeForce RTX 3050

To RTX γίνεται πιο προσιτό με τις νέες κάρτες γραφικών

Εδώ και λίγο καιρό, οι κάρτες γραφικών GeForce RTX 3050 και 3050Ti της Nvidia ήταν μόνο διαθέσιμες σε Gaming Laptops. Πολύ σύντομα οι καταναλωτές θα μπορούν να αποκτήσουν την έκδοση για Desktop καθώς η εταιρεία κολοσσός, ανακοίνωσε στο πλαίσιο της έκθεσης CES 2022, το νέο Budget μοντέλο, Nvidia GeForce RTX 3050.

Η RTX 3050 έρχεται εξοπλισμένη με 2560 CUDA Cores και 8GB GDDR6 μνήμη. Η ταχύτητα του Base Clock είναι 1.55GHz ενώ το Boost 1.78GHz και φυσικά η κατασκευή της περιλαμβάνει την νέα αρχιτεκτονική Ampere. Τα Ray Tracing Cores είναι 2ης γενιάς ενώ τα Tensor Cores είναι 3ης γενιάς για να μπορείτε να απολαύσετε ομαλό Gameplay με RTX On σε ανάλυση 1080p και 60fps. Το νέο αυτό μοντέλο υποστηρίζει πλήρως όλες τις υπηρεσίες της οικογένειας RTX όπως τα Nvidia Reflex, DLSS, Endoder, Broadcast App και είναι επίσης συμβατό με το DirectX 12 Ultimate.

Σύμφωνα με την Nvidia, η τιμή της RTX 3050 ξεκινάει από τα 249 δολάρια και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη στις 27 Ιανουαρίου ενώ άγνωστο παραμένει προς το παρών σε τι τιμή θα κυμανθεί στα ελληνικά καταστήματα και πότε θα φτάσει στα ράφια τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την νέα κάρτα γραφικών Nvidia GeForce RTX 3050 μπορείτε να δείτε εδώ.

Κωνσταντίνος Κρεμμύδας

Ο Κωνσταντίνος είναι παλαίμαχος της gaming βιομηχανίας με συνεργασίες με eSports οργανισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Σκληροπυρηνικός PC gamer αλλά αγαπάει και το PlayStation. Λατρεύει τα online shooters και τα MMORPG, το The Last of Us και τη σειρά Assassin’s Creed. Στον ελεύθερο του χρόνο θα τον βρείτε να κάνει video editing και να δημιουργεί κόσμους στην Unreal Engine.
Back to top button